Λαογραφικό Μουσείο Καλαβρύτων-Ιδιωτική Συλλογή

Πρόκειται για ένα μουσείο που βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο των Καλαβρύτων, με ιδιωτικές συλλογές του εκπαιδευτικού-λαογράφου κ. Λεωνίδα Πετρόπουλου, ο οποίος και θα σας ξεναγήσει στο χώρο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη γνώση, την λεπτομέρεια και την πολύτιμη διάδοση της παράδοσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πύργος Λεχουρίτη

Ο Πύργος του Λεχουρίτη είναι οχυρή μεταβυζαντινή κατοικία που ανήκε στον οπλαρχηγό Γεώργιο Λεχουρίτη (Παπαδόπουλο) και βρίσκεται στο χωριό Λεχούρι 43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων. Σήμερα σώζεται σε άριστη κατάσταση και ένα τμήμα του λειτουργεί σαν ιστορικό και λαογραφικό μουσείο. Η ιστορία του πύργου ξεκινά το 1740, όταν ο Αναγνώστης…

Διαβάστε Περισσότερα »

Λαογραφικό Μουσείο Κυονερίου

Το Λαογραφικό Μουσείο Κρυονερίου ιδρύθηκε το 2012 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κρυονεριτών στο οποίο φυλάσσονται αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοί του σε παλαιότερες εποχές, στις εργασίες τους. Το Μουσείο στεγάζεται στο κτίριο του παλιού Δημοτικό Σχολείου που σταμάτησε να λειτουργεί το 1977.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κέντρο Λαογραφίας και Λειβαρζινής Παράδοσης

Το Κέντρο Λαογραφίας & Λειβαρτζινής Παράδοσης – ΚΕ.ΛΑ.ΛΕΙ.ΠΑ. – που έχει  χαρακτηριστεί σαν ένα από τα τρία καλλίτερα «ΘΕΜΑΤΙΚΑ» Λαογραφικά Μουσεία της Χώρας, στεγάζεται στο μεγαλοπρεπές κτήριο που κατασκευάστηκε το 1856 από δωρεά του μεγάλου Λειβαρτζινού ευεργέτη Σπυρίδωνα Σακελλαρίου ή Σπηλιωτάκη και αποτελεί αντίγραφο της Σιναίας Ακαδημίας Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα »