Αυτοδιαχειριζόμενη Ομάδα Εθελοντών Γεωπάρκου Χελμού- Βουραϊκού “conglomeratica

Η Ομάδα αυτή έχει χαρακτήρα μη κερδοσκοπικό και εθελοντικό και απαρτίζεται από μέλη τα οποία θα συμμετέχουν σε δράσεις για τη διατήρηση και ανάδειξη του Γεωπάρκου Χελμού- Βουραϊκού. Σκοπός της Ομάδας είναι η προστασία και ανάδειξη του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού- Βουραϊκού μέσα από τη διεξαγωγή δράσεων οι οποίες θα φέρουν το ήδη υπάρχον κοινό των φίλων του Γεωπάρκου σε επαφή με γνωστές ή άγνωστες πτυχές του αλλά και δράσεις διατήρησης και ανάδειξης σημείων ενδιαφέροντος στο Γεωπάρκο. Επιπλέον, σκοπός της Ομάδας είναι να συμβάλλει και στην εξωστρέφεια του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού- Βουραϊκού, τόσο μέσω της παρουσίας της στα κοινωνικά δίκτυα όσο και με την διοργάνωση δράσεων ανάδειξης του Γεωπάρκου (π.χ. παραγωγή γραφιστικού υλικού, συγκέντρωση υλικού ενημέρωσης, δράσεις σε περιοχές εκτός Φορέα, ΚΠΕ). Για να γίνετε μέλη στείλτε μας μήνυμα στο conglomeratica@gmail.com. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα ενημερωθείτε για την δράση της ομάδας από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Σας περιμένουμε!

Πρόγραμμα εθελοντισμού σε συνεργασία με την Γερμανική επιτροπή UNESCO

Μέσω της γερμανικής επιτροπής της UNESCO το γεωπάρκο μας δέχεται νέους γερμανούς εθελοντές οι οποίοι συνεργάζονται μαζί μας για 6 μήνες γνωρίζοντας τον τόπο μας και μαθαίνοντας τον τρόπο λειτουργίας του γεωπάρκου. Μέσα από αυτό γίνονται οι ίδιοι πρεσβευτές του οράματος του γεωπάρκου για ένα καλύτερο αύριο και τους ευχαριστούμε για αυτό!

«Ακόμη και εβδομάδες και μήνες μετά την εθελοντική μου υπηρεσία, παρατηρώ, μερικές φορές απλά σε συζητήσεις, πόσος χρόνος έχει οξύνει τη σκέψη και το όραμά μου. “Η Ελλάδα θα είναι πλέον πάντα ένας γνώριμος από το παρελθόν, που με έμαθε να είμαι ευαίσθητη και ειλικρινής με το περιβάλλον μου. Αφού ολοκλήρωσα τον εθελοντισμό, βρήκα επίσης πώς να θέσω τις προτεραιότητές μου διαφορετικά και συνειδητά και σκόπιμα εστιάζω σε αυτό που με πληροί και έχει νόημα για μένα»

Κριστίνα, Εθελόντρια γεωπάρκου Χελμού-Βουραϊκού