Εκτύπωση
Δεκ
01

"8th ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2021"

Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού στην 8η Διεθνή έκθεση με τίτλο «8th ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2021», Ζάππειο Μέγαρο, 25 έως 27 Νοεμβρίου 2021

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης του Δήμου Αιγιάλειας συμμετείχε στην 8η Διεθνή έκθεση με τίτλο «8η ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2021», που διεξήχθει στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 25 έως 27 Νοεμβρίου 2021.

Ο Δήμος Αιγιαλείας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Interreg Greece-Italy 2014-2020 ως βασικός εταίρος του έργου «Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience» με ακρωνύμιο «FAME ROAD» (https://fameroad.eu) σε συνεργασία με τον Έλληνα εταίρο ERFC-European Regional Framework for Co-operation, συμμετείχαν στην 8η Διεθνή έκθεση με τίτλο «8η ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2021» και έδωσαν την ευκαιρία στον Φορέα Διαχείριση Χελμού-Βουραϊκού να αναδείξει τις Προστατευόμενες Περιοχές αρμοδιότητας του, το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού και Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO, ως τουριστικού προορισμού της Ελλάδας.

Η Έκθεση είχε αφιερωματικό χαρακτήρα, με βασικό πυρήνα της το σύνθημα «Η κληρονομιά της ιστορίας μας όχημα για τη διεθνή προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και του Τουρισμού» και στοχεύει στην προώθηση του εισερχόμενου τουρισμού.

Βασικός σκοπός κάθε Γεωπάρκου είναι να προαχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη με την ταυτόχρονη ανάδειξη της περιοχής, των ντόπιων παραδοσιακών προϊόντων, της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου αναπτύσσοντας παράλληλα πιο εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο γεωτουρισμός ο οποίος στηρίζει το περιβάλλον και την τοπική οικονομία και προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες στους επισκέπτες. Πάνω σε αυτό τον άξονα, ο Φορέας Διαχείρισης μέσω της εκπροσώπου του, κας. Ελένης Κουμούτσου, συμμετείχε στην Έκθεση για την προβολή των σημαντικών γεωτόπων και σημείων ενδιαφέροντος του Πάρκου μέσω της ανάδειξης της βιοποικιλότητας και γεωπικοιλότητάς του.

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού ευχαριστεί θερμά το Δήμο Αιγιάλειας για την πρόσκληση και τη συνεργασία, με σκοπό την προστασία και ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού και Παγκόσμιου Γεωπάρκου της UNESCO.

1638189264320

1638190355484 002

1638189291143

ypourgeio