Εκτύπωση
Ιουν
14

«Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γεωπάρκων 2021»

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, συμμετείχε σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε σχολεία της περιοχής των Καλαβρύτων.

Συγκεκριμένα στα τέλη Μαΐου αλλά και το πρώτο 10ημερο του Ιουνίου, τμήματα του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης του Φ.Δ. και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσω παρουσίασης και έντυπου υλικού για το Εθνικό Πάρκο και Παγκόσμιο Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού, τη χλωρίδα και πανίδα της προστατευόμενης περιοχής, καθώς και την λειτουργία του Φ.Δ. Στην συζήτηση με το προσωπικό του Φ.Δ., είχαν την δυνατότητα να διατυπώσουν ερωτήματα για περιβαλλοντικά θέματα και προβλήματα της περιοχής τους, αλλά και πιθανές προτάσεις και λύσεις. Επιπλέον οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση που υπάρχει στον ίδιο χώρο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια φυσική, γεωλογική και πολιτιστική ιστορία του τόπου τους.

Πλέον της ενημέρωσης στα γραφεία του Φ.Δ., την Τετάρτη 02 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε παρουσία προσωπικού του Φ.Δ. εκπαιδευτικός περίπατος με τμήμα της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Καλαβρύτων, σε σηματοδοτημένο δασικό μονοπάτι από την περιοχή «Κάστρο» έως την πόλη των Καλαβρύτων, σε μια διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο «Αισθητικό δάσος Καλαβρύτων».

Ωστόσο η συμμετοχή του Φ.Δ. στις μαθητικές εκδηλώσεις και η συνεργασία με τα τοπικά σχολεία θα συνεχιστεί και για τον λόγο αυτό είναι προγραμματισμένη η χορήγηση ποδηλάτων και λοιπού εξοπλισμού για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, στα πλαίσια υλοποίησης του εκπαιδευτικού βιωματικού προγράμματος «ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ», που θα γίνει στις 18 Ιουνίου με σκοπό την καλλιέργεια της σωστής οδικής συμπεριφοράς.

evdomada periv image11

ypourgeio