Εκτύπωση
Απρ
13

Προετοιμάζοντας το κοινό μας μέλλον!

Ποιον γεώτοπο θέλουμε να επισκεφτούμε μετά το τέλος της πανδημίας;

Το παγκόσμιο γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού συμμετέχοντας ενεργά στην πρωτοβουλία του παγκόσμιου δικτύου γεωπάρκων της UNESCO "Προετοιμάζοντας το κοινό μας μέλλον", πραγματοποίησε τον Μάρτιο του 2021, σειρά εξ' αποστάσεως παρουσιάσεων σε μαθητές της περιοχής του γεωπάρκου.

Οι μικροί μας φίλοι "είδαν" μερικούς από τους σημαντικότερους γεώτοπους του γεωπάρκου με ένα….. διαφορετικό μάτι! Αυτό του ερασιτέχνη γεωλόγου! Και όλοι μαζί οραματιστήκαμε στο μέλλον -όταν η μεγάλη περιπέτεια αυτή τελειώσει- να ξαναεπισκεφτούμε τους αγαπημένους μας γεώτοπους και να ανακαλύψουμε από κοντά τη μαγεία της γεωλογίας….

Στην ερώτηση λοιπόν ποιον γεώτοπο θέλουμε να επισκεφτούμε μετά το τέλος της πανδημίας οι μαθητές της Α και Β τάξης του Γυμνασίου Καλαβρύτων μας έδωσαν το μήνυμα ότι το νερό πάντα θα τραβάει το ενδιαφέρον, ψηφίζοντας τους υπέροχους "υδάτινους" γεώτοπους: Μάτι του Λάδωνα, Λίμνη Δόξα και Λίμνη Τσιβλού!

Και το γεωπάρκο μας εύχεται αυτή η παγκόσμια περιπέτεια να μας βοηθήσει να δούμε το μέλλον με μια άλλη οπτική..γιατί Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

172815298 277759417265440_4884719954868388741_n_sm

ypourgeio