Εκτύπωση
Αυγ
03

Προώθηση διαδρομών εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή του Γεωπάρκου Χελμού – Βουραϊκού στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού ‘Εργου «INHERIT»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προώθηση διαδρομών εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή του Γεωπάρκου Χελμού – Βουραϊκού

στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού ‘Εργου «INHERIT»

 

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου INHERIT και της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών με το Φορέα Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού, ολοκληρώθηκε η δημιουργία δέκα (10) βίντεο και ενός (1) φυλλαδίου. Στόχος του υλικού αυτού αποτελεί η προώθηση του έργου, η ενημέρωση των τουριστών σχετικά με τις διαδρομές εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή του Γεωπάρκου αλλά και η ευρύτερη προώθηση των διαδρομών αυτών. Η δημιουργία των βίντεο και του φυλλαδίου πραγματοποιήθηκε ως δράση στα πλαίσια του έργου «INHERIT». Να σημειωθεί ότι τα βίντεο δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΤ και το φυλλάδιο θα διανέμεται και σε έντυπη μορφή.

Το Ευρωπαϊκό έργο INHERIT υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «INTERREG MED», συμμετέχουν συνολικά 15 εταίροι και 3 υποστηρικτικοί εταίροι από 10 χώρες της Μεσογείου με επικεφαλής την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στόχος του έργου είναι η προστασία και η προώθηση της φυσικής κληρονομιάς σε Μεσογειακούς παράκτιους και θαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς. Επίσης, σημαντικό στόχο του έργου, αποτελεί η δημιουργία περιοχών «INHERITURA», δηλαδή παράκτιων περιοχών της Μεσογείου με φυσική κληρονομιά, με μεγάλη τουριστική κίνηση, στις οποίες ωστόσο λαμβάνουν χώρα ενέργειες προστασίας και αξιοποίησης του περιβάλλοντος μέσω δράσεων από κάτω προς τα πάνω (bottom-upactivities).

Για το Πανεπιστήμιο Πατρών, υποψήφια περιοχή «INHERITURA» είναι το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, στην οποία αναμένεται να λάβουν χώρα οι πιλοτικές δράσεις του έργου INHERIT. Η ανάδειξη της περιοχής μας σε περιοχή «INHERITURA» θα επιφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής με ταυτόχρονη αύξηση στους τομείς εστίασης και αναψυχής, η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους ιδιοκτήτες (κατοικιών) της περιοχής και η δημιουργία επώνυμων αγροτικών προϊόντων με στόχο τη δημιουργία πρόσθετου εισοδήματος με την προώθηση τους στην τοπική αγορά.

Τα βίντεο στο κανάλι του έργου στο YouTube  βρίσκονται ΕΔΩ

Η ηλεκτρονική έκδοση του φυλλαδίου βρίσκεται ΕΔΩ

 

 

inheritlogos

ypourgeio