Εκτύπωση
Ιαν
07

20 Χρόνια Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων

Φέτος γιορτάζουμε 20χρόνια από τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων και 20 χρόνια γιορτάζουμε την Ιστορία της Γης!

75 Παγκόσμια Geoparks της UNESCO από 26 χώρες σε όλη την Ευρώπη συνεργάζονται για να διατηρήσουν και να αξιοποιήσουν την Γεωλογική τους κληρονομιά μέ την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των περιοχών των Γεωπάρκων μέσω του Γεωτουρισμού.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων ιδρύθηκε το 2000  και επιδίωξη του είναι η διερεύνηση και η συμμετοχή των σημαντικότερων γεωλογικών μνημείων από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Όλα τα μέλη του Δικτύου είναι κάτοχοι του διακριτικού σήματος «European Geopark», το οποίο έχει κατοχυρωθεί σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Το Δίκτυο λειτουργεί μέσω της συνεχούς ηλεκτρονικής επικοινωνίας των μελών, της πραγματοποίησης δύο συναντήσεων το χρόνο που λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικό γεωπάρκο κάθε φορά, της διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου στο οποίο παρουσιάζονται οι νέες υποψηφιότητες για ένταξη στο Δίκτυο και της συμμετοχής σε κοινά προγράμματα στα πλαίσια των οποίων τα μέλη του Δικτύου συνεργάζονται με στόχο την ανταλλαγή πρακτικών και εμπειριών και την από κοινού δράση για την προστασία της γεωλογικής κληρονομιάς της Ευρώπης, την αξιοποίηση και ανάδειξη των γεωλογικών φυσικών μνημείων, την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης των περιοχών των Γεωπάρκων, μέσω του γεωτουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων επισκεφτείτε εδώ: http://www.europeangeoparks.org/

Δείτε τα μέλη του το Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων εδώ: http://www.europeangeoparks.org/?page_id=168

20 YEARS EGN_MAP BANNER_31_12_2019_1

 

20 YEARS EGN_1st BANNER_31_12_2019_12μμ

 

20 YEARS EGN_2nd BANNER_31_12_2019_13

 

20 YEARS EGN_3rd BANNER_31_12_2019_14

ypourgeio