Εκτύπωση
Οκτ
03

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού γιορτάζει την «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2019»

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, σας προσκαλεί στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών - Eurobirdwatch 2019 που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019. Αναλυτικότερα και για τις δύο μέρες, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • 09:00 - 09:45: Επίσκεψη στον Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, παρουσίαση και προβολή βίντεο και ενημερωτικού υλικού για την τοπική ορνιθοπανίδα και για τα μεταναστευτικά πουλιά.
  • 09:46 - 10:00: Κατασκευή ταΐστρας για τα πουλιά, για τοποθέτησή τους στο σχολείο.
  • 10:30 -11:30: Πεζοπορία σε μικρό μέρος του μονοπατιού Χιονοδρομικό Κέντρο – Καλάβρυτα, στην περιοχή Κάστρο – Αγ. Ιωάννης.
  • 11:30 -13:00: Παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια, ακουστική παρατήρηση με αναγνώριση ήχων των πουλιών και περιβαλλοντικά παιχνίδια και δραστηριότητες.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανέμεται πληροφοριακό υλικό του Φ.Δ.Χ.Β.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, αποτελεί την πρώτη δράση παγκόσμιας εμβέλειας που διοργανώθηκε από τη BirdLife International και η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 9-10 Οκτωβρίου 1993 σε περισσότερες από 100 χώρες και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Afisa Giorti_Poulion_2019_A3 Chelmos

ypourgeio