Εκτύπωση
Σεπ
09

Μουσικό Φεστιβάλ Ζήρειας 2019

11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ζήρειας (29-31 Αυγούστου 2019)

Στις 29, 30 και 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας το 11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ζήρειας. Το φεστιβάλ συγκεντρώνει κάθε χρόνο πληθώρα κόσμου και εκτός από τα μουσικά γεγονότα διοργανώνει κι άλλες δραστηριότητες με σκοπό οι συμμετέχοντες να έρθουν πιο κοντά στη φύση, όπως ορειβασία, πεζοπορία, επίσκεψη στο σπήλαιο του Ερμή, αστροπαρατήρηση κ.α. Η διοργάνωση επίσης έχει έντονα ευαισθητοποιημένο χαρακτήρα όσον αφορά το περιβάλλον. Όλες οι δραστηριότητες σέβονται απόλυτα το χώρο, υπάρχει αυστηρή οδηγία για το άναμμα φωτιάς για την αποφυγή πυρκαγιών ενώ γίνεται ιδιαίτερη διαχείριση απορριμμάτων (zerowaste προσέγγιση, ανακύκλωση).

Οι εκπρόσωποι του ΦΔΧΒ επισκέφτηκαν το χώρο του φεστιβάλ την Παρασκευή 30 Αυγούστου και συνομίλησαν με τους διοργανωτές για την περιβαλλοντική αξία του χώρου και τις πρωτοβουλίες του φεστιβάλ με στόχο την προστασία του. Επίσης, δόθηκε έμφαση στις δράσεις για την ενημέρωση των συμμετεχόντων όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και τις περιοχές NATURA 2000 (μουσικοθεατρική παράσταση για την κομποστοποίηση, ενημερωτική ομιλία, ενημερωτικά φυλλάδια ΦΔΧΒ).

Το όρος Κυλλήνη (Ζήρεια) έχει χαρακτηριστεί περιοχή NATURA 2000 (GR2530001) και Ζώνη Ειδικής Προστασίας για την Ορνιθοπανίδα(GR2530006) και από το Φεβρουάριο του 2018 εντάσσεται στις περιοχές ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Χελμού- Βουραϊκού. Εντός των ορίων του μπορεί κανείς να συναντήσει μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας καθώς και ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς. Το Μουσικό Φεστιβάλ Ζήρειας είναι ένας θεσμός που σε συνεργασία με το ΦΔΧΒ μπορεί να αποτελέσει μια θαυμάσια αφορμή για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού για τις περιοχές NATURA2000.

φεστιβαλ ζζηρειας 2019

ypourgeio