Εκτύπωση
Οκτ
24

ΕΠΙΣΚΕΨΗ/ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΧΕΛΜΟΥ - ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Το Πανεπιστήμιο Πατρών στα πλαίσια συμμετοχής του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με στόχο την ενθάρρυνση της έμπειρης και ερευνητικής γνώσης των πανεπιστημίων σε βασικά ζητήματα που σχετίζονται με τη διασυνοριακή ανάπτυξη (αγροτοβιομηχανία, περιβάλλον και αλλαγή του κλίματος, βιώσιμος τουρισμός και πολιτιστικές περιουσίες, κυκλική οικονομία) είναι μέλος δικτύου που διευκολύνει τη διάδοση της τοπικής τεχνογνωσίας και την ανταλλαγή πόρων. Την επιστημονική και διοικητική-οργανωτική ευθύνη του έργου για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Πατρών έχει ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ. Δημήτριος Σκούρας.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, 10 καθηγητές πανεπιστημίων της Βολιβίας επισκέφτηκαν το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, με τη συνοδεία του Καθηγητή κ. Σκούρα. Στο φαράγγι του Βουραϊκού ξεναγήθηκαν από το προσωπικό του Εθνικού Πάρκου Χελμού Βουραϊκού και στον Φορέα Διαχείρισης στα Καλάβρυτα τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ΦΔ κ. Γρηγόρης Ιατρού, η Συντονίστρια Έργου, Ελένη Κουμούτσου και το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα. Έγινε ξενάγηση στο χώρο του κτηρίου και της έκθεσης ενώ πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε powerpoint από τον κ. Ιατρού για την φυσική κληρονομιά και την βιοποικιλότητα της περιοχής που έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

volivia1

volivia2

volivia3

ypourgeio