Εκτύπωση
Ιουν
18

5 Ιουνίου 2018 - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το διήμερο 4-5 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν από το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού έλαβε ενεργό ρόλο, τόσο με την παραχώρηση υποστηρικτικού υλικού, όσο και με την παρουσία των Ειδικών Δασικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 4 Ιουνίου, ο χώρος πέριξ του Δημοτικού Σχολείου με την βοήθεια και του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, διαμορφώθηκε κατάλληλα ως πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, με σκοπό οι μαθητές να μάθουν με την καθοδήγηση των δασκάλων τους για τη σημασία της οδικής ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς. Ο Φ.Δ. Χελμού-Βουραϊκού συμμετείχε στην προσπάθεια αυτή με την χορήγηση επτά ποδηλάτων βουνού και ποδηλατικών κρανών.

Επίσης, την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, παρουσία των Ειδικών Δασικής Προστασίας του Φ.Δ. πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο εκπαιδευτικό μονοπάτι «Άγιος Ιωάννης-Κεραμιδάκι» της Δ’ και Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, με σκοπό οι μαθητές να  γνωρίσουν και να ενημερωθούν για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

IMERA PERIBALLONTOS 2018

IMERA PERIBALLONTOS 2018 2

ypourgeio