Εκτύπωση
Μαρ
22

Χελιδονίσματα 2017

«Χελιδονίσματα 2017»

Δείτε το δελτίο τύπου σε μορφή pdf

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού, πραγματοποίησαν με επιτυχία εκδήλωση με τίτλο «Χελιδονίσματα 2017», με τη συμμετοχή 20 μαθητών της Β΄Τάξης Γυμνασίου Καλαβρύτων, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2017. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης στο κτίριο του Φορέα Διαχείρισης στα Καλάβρυτα. Υλοποιείται για 23η χρονιά από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, και αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια και συνδυάζει την κατασκευή των πήλινων φωλιών με άλλες εκδηλώσεις (κάλαντα για τα χελιδόνια, παρουσιάσεις, εκθέσεις κλπ). Κάθε χρόνο υλοποιείται προς τα τέλη Μαρτίου σε περίπου 35 περιοχές της χώρας τόσο για σχολικές ομάδες όσο και για το ευρύτερο κοινό και προσφέρει χαρά και ικανοποίηση σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Φέτος, συμμετείχε και ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού.

Ο γενικός σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για τον ερχομό των χελιδονιών, το δύσκολο μακρύ τους ταξίδι και να φτιάξουν φωλιές από πηλό. Τα παιδιά πήραν μαζί τους τις φωλιές και αφού στεγνώσουν, θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την «Κεραμοτουβλοποιϊα Πατρών-Τσασερλής Α.Β.Ε.Ε.», η οποία μας προμήθευσε τον πηλό, καθώς και το «Ελληνικόν Ζαχαροπλαστείο», για την προμήθεια χάρτινων κουτιών, η συμβολή των οποίων ήταν σημαντική στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

DSC 5376

DSC 5403

DSC 5428

ypourgeio