Εκτύπωση
Δεκ
22

Επιμορφωτικό Σεμινάριο – Εργαστήριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Άγρια Πανίδα σε Κίνδυνο»

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού συμμετείχε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην υλοποίηση των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο του τριήμερου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου – Εργαστηρίου του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Άγρια Πανίδα σε Κίνδυνο», από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας - Ακράτας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου. Απευθυνόταν κατά κύριο λόγο σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και είχε θέμα: «Οι προκαταλήψεις ως παράγοντας απειλής για την Άγρια Πανίδα. Η Συμβολή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Άρση των Παρεξηγήσεων και Παρανοήσεων για τα Άγρια Ζώα».

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που συνεργάζονται με το δίκτυο, η επικαιροποιημένη ενημέρωση για θέματα άγριας πανίδας σε κίνδυνο, η προώθηση των δραστηριοτήτων του Δικτύου και η ανάδειξη καλών εκπαιδευτικών πρακτικών όπως προκύπτουν από τη λειτουργία και δράση του Δικτύου. Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν περιελάμβαναν:

  • Εισηγήσεις για την άγρια πανίδα
  • Διαδρομή με λεωφορείο και πεζοπορία εντός του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού. Μεταξύ άλλων δράσεων, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στο δασικό μονοπάτι «Κάστρο – Κεραμιδάκι Καλαβρύτων» παρουσία ενός Δασικού Ειδικής Προστασίας του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, ενημερώνοντας τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την λειτουργία του Φ.Δ., τους σκοπούς και στόχους προστασίας του Εθνικού Πάρκου, καθώς και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.
  • Εργαστήρια στο πεδίο, καθώς και στις αίθουσες του ΚΠΕ Κλειτορίας - Ακράτας στην ΚλειτορίαDSC02874
  • DSC02883

ypourgeio