Εκτύπωση
Μαϊ
25

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ-Φ.Δ. ΧΕΛΜΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ: ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ»

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού οργάνωσε με επιτυχία ημερίδα με θέμα «Οδοντωτός σιδηρόδρομος-Φ.Δ. Χελμού Βουραϊκού: γραμμές παράλληλες» την Κυριακή 22 Μαίου 2016, στο Διακοπτό, τη Διεθνή Ημέρα Βιοποικιλότητας. Η ενημερωτική ημερίδα ήταν κομμάτι των εκδηλώσεων «ΕΝ ΣΥΡΜΩ» για τα 120 χρόνια από την έναρξη της λειτουργιάς του Οδοντωτού σιδηρόδρομου Διακοπτού-Καλαβρύτων που διοργανώνουν οι Δήμοι Καλαβρύτων, Αιγιάλειας, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έχει ενταχθεί στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γεωπάρκων για το 2016.

Οι παρουσιάσεις των Επιστημόνων και Συνεργατών του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού τόνισαν το φυσικό πλούτο της προστατευόμενης περιοχής σε θέματα βιοποικιλότητας και γεωπικοιλότητας για την ανάδειξή της σε τουριστικό προορισμό. Στόχος της ημερίδας ήταν η ανάδειξη της περιοχής μας μέσω της αξιοποίησης της τεράστιας φυσικής και πολιτισικής κληρονομιάς που διαθέτει, για την προσέλκυση τουρισμού, τη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και την επιστημονική εκπαίδευση του κοινού. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος της αναγνώρισης της προστατευόμενης Περιοχής Χελμού-Βουραϊκού σε Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις και η διεξαγωγή προγραμμάτων περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού από τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, αποτελούν προτεραιότητα και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί μέσω της στήριξης ανάλογων μελλοντικών δράσεων. Επίσης, στόχος του ΦΔ είναι η συνεχής συνεργασία με τους Δήμους, τις Υπηρεσίες, Φορείς και Συλλόγους, τους επιχειρηματίες και τους παραγωγούς της περιοχής, για μια κοινή προσπάθεια προστασίας, αειφορικής διαχείρισης, ανάδειξης και προβολής της περιοχής μας.

P5220094

P5220105

ypourgeio