Εκτύπωση
Δεκ
18

Δελτίο τύπου

Καλάβρυτα, 18/12/2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού και ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», πραγματοποίησαν σεμινάριο για την παρουσίαση του Εθνικού Δικτύου Παρατηρητών Άγριας Ζωής (www.paratiro.gr), την Παρασκευή 18/12/2015 και ώρα 11:30 π.μ. στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας στα Καλάβρυτα. Επίσης, εκπρόσωπος της Εταιρείας NCC παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος εποπτείας της ορνιθοπανίδας στην Προστατευόμενη Περιοχή Χελμού-Βουραϊκού.

Το «Εθνικό Δίκτυο Παρατηρητών της Άγριας Ζωής» που οργανώνεται από την ΑΝΙΜΑ αποσκοπεί στη δημιουργία ενός Δικτύου πανελλήνιας εμβέλειας με σκοπό τη συλλογή στοιχείων από πολίτες για περιστατικά τραυματισμένων και νεκρών άγριων ζώων. Η λειτουργία του Δικτύου θα βασίζεται στη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και την αξιοποίηση των κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς ως συσκευές φωτογραφικής αποτύπωσης περιστατικών, καταγραφής γεωγραφικών δεδομένων και σχολιασμού.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν το προσωπικό του Φ.Δ. Χελμού-Βουραϊκού, προσωπικό του Φ.Δ. Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, εκπρόσωποι του Δασαρχείου Αιγίου, ο Πρόεδρος και εκπρόσωπος του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαβρύτων, καθώς και ο Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας.

    

Δείτε το δελτίο τύπου σε μορφή pdf

DSC 4720

 

ypourgeio