Εκτύπωση
Οκτ
16

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΦΔ ΣΕ επιστημονικά συνέδρια συνέδρια


Συμμέτοχη του Φορέα Διαχείρισης στο 13ο Διεθνές Συνέδριο ICZEGAR (International Congress on the Zoography of Greece and Adjacent Regions)

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού συμμετείχε στο 13ο Διεθνές Συνέδριο Ζωογεωγραφίας και Οικολογίας της Ελλάδας και των Γειτονικών Περιοχών (ICZEGAR) που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2015. Η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης στο συνέδριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 1 της Πράξης «Προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού», του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. από την Βιολόγο του Φ.Δ., Δρ. Μαρία Καμηλάρη.

Η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης αφορούσε στην παρουσίαση δύο επιστημονικών ανακοινώσεων (poster) σχετικών με την πανίδα μικρών και μεσαίων θηλαστικών της προστατευόμενης περιοχής, που επιμελήθηκαν οι συνεργαζόμενοι ειδικοί επιστήμονες (Δρ. Γ. Μήτσαινας, Δρ. Έλενα Παπαδάτου και Δέσποινα Μιγκλή) των ομάδων έργου του προγράμματος παρακολούθησης πανίδας με τη συνεργασία της Βιολόγου και του Δασολόγου του Φ.Δ.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι ακόλουθες αναρτημένες ανακοινώσεις:

 

  1. 1.Preliminary results on the small mammal fauna (Chiroptera – Rodentia) of Chelmos-Vouraikos National Park and Geopark.
  2. 2.A status assessment of the mesocarnivores (Mammalia: Carnivora) in Chelmos-Vouraikos National Park and Geopark.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον απολογισμό και τα πεπραγμένα του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου Ζωογεωγραφίας και Οικολογίας της Ελλάδας και των Γειτονικών Περιοχών (ICZEGAR) πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://13iczegar.nhmc.uoc.gr/.


 

 

Συμμέτοχη του Φορέα Διαχείρισης στο 17ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο

      

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού συμμετείχε στο 17ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 4-7 Οκτωβρίου 2015, στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς από την Ελληνική Δασολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου. Συγκεκριμένα και στο πλαίσιο πραγματοποίησης ειδικής συνεδρίας αφιερωμένης στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, η Συντονίστρια Έργου/MSc Περιβαλλοντολόγος του Φ.Δ., Ελένη Κουμούτσου συμμετείχε στη συνεδρία με σχετική παρουσίαση με θέμα: «Προστατευόμενη Περιοχή Χελμού-Βουραϊκού: εκπαίδευση-έρευνα-δικτύωση».

 

 

 

Συμμέτοχη του Φορέα Διαχείρισης στο 14ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού συμμετείχε στο 14ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στις 8-11 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο συνέδριο έγινε παρουσίαση με θέμα «Δεδομένα, Εμπειρίες και συμπεράσματα από την υλοποίηση ενός προγράμματος παρακολούθησης τύπων οικοτόπων και ειδών σε μια προστατευόμενη περιοχή: η περίπτωση του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού» από τον Καθηγητή κ. Τζανουδάκη Δ., Επιστημονικό Υπεύθυνο της ομάδας παρακολούθησης τύπων οικοτόπων και ειδών χλωρίδας, στο πλαίσιο της Πράξης «Προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού», του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. Στο συνέδριο συμμετείχε εκ μέρους του Φ.Δ. η Συντονίστρια Έργου/MSc Περιβαλλοντολόγος του Φ.Δ., Ελένη Κουμούτσου. Επιπλέον, έγινε

 

 

 

 

παρουσίαση των παρακάτω επιστημονικών ανακοινώσεων (poster) σχετικών με τη χλωρίδα της προστατευόμενης περιοχής Χελμού-Βουραϊκού:

 

1. Ο Βαθμός Διατήρησης των τύπων οικοτόπων στους Τόπους Κοινοτικής Σημασίας (ΤΚΣ), στο Εθνικό Πάρκο Χελμού – Βουραϊκού (B. Πελοπόννησος).

2. Το είδος Campanula aizoides Greuter στο Εθνικό Πάρκο Χελμού –Βουραϊκού.

Δείτε το δελτίο τύπου σε μορφή pdf

DSC08821

DSC08983

ypourgeio