Εκτύπωση
Ιουν
18

Συμμετοχή του Φ.Δ. Χελμού-Βουραϊκού σε ημερίδα του ΚΠΕ Κλειτορίας Ακράτας

 


Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, συμμετείχε στο τριήμερο βιωματικό θεματικό σεμινάριο-εργαστήριο που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας στις 12 έως 14 Ιουνίου 2015, με θέμα «Το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού ως πηγή έμπνευσης για την αξιοποίηση των σύνθετων Οικοσυστημάτων σε Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», σε 45 εκπαιδευτικούς από τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, Δ΄Αθήνας και Δυτικής Αττικής. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ανάδειξη της σημασίας υλοποίησης Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε οικοσυστήματα με ιδιαίτερο οικολογικό και αισθητικό ενδιαφέρον, όπως το Εθνικό Πάρκο και Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού.

Προσωπικό του Φ.Δ. Χελμού-Βουραϊκού συμμετείχε στην εκδήλωση, την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κλειτορία, ενώ πραγματοποίησε και ομιλία με θέμα την ιδιαίτερη περιβαλλοντική και οικολογική σημασία των Οικοσυστημάτων του Εθνικού Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού που είναι ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων και στο Δίκτυο Natura 2000.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, Ειδικοί Δασικής Προστασίας του Φ.Δ. Χελμού-Βουραϊκού ξενάγησαν και ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς στη Λίμνη Δόξας, η οποια αποτελεί μέρος της Προστατευόμενης Περιοχής με ιδιαίτερο οικολογικό, περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού διατηρεί στενή και μακρόχρονη συνεργασία με το ΚΠΕ Κλειτορίας–Ακράτας, και στέκεται πάντα αρωγός σε εκδηλώσεις που αποσκοπούν τόσο στην περιβαλλοντική εκπαίδευση όσο και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα οικολογίας, περιβαλλοντικής προστασίας και στήριξης της ανάπτυξης του οικοτουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

DSC00906-001


Screenshot 10

ypourgeio