Εκτύπωση
Οκτ
16

Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Κομποστοποίηση οικιακών και οργανικών αποβλήτων»

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» από 6 έως 12 Οκτωβρίου, διοργάνωσαν κοινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα την Κομποστοποίηση οικιακών και οργανικών αποβλήτων. Η δράση που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία της Κλειτορίας, Καλαβρύτων, Ακράτας, Διακοπτού και Αιγείρας και είχε ως αποδέκτες περισσότερους από 1500 μαθητές και εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο υπηρεσιών.

 

Το προσωπικό του ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας (Χ. Μοσχόπουλος, Κ. Κιζήλου, Κ. Κυριακόπουλος, Ε. Ζωδιάτου και Μ. Πασσά) ενημέρωσαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τα προγράμματα που υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις τους και παρέθεσαν ομιλία και βίντεο σχετικά με την κομποστοποίηση των οργανικών αποβλήτων. Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού παρέθεσε ομιλία σχετικά με την Προστατευόμενη Περιοχή, την πλούσια βιοποικιλότητα και το ρόλο του ΦΔ (Μ. Καμηλάρη-Βιολόγος και Γ. Παπαγεωργίου- Ειδικός Δασικής Προστασίας), δώρισε κομποστοποιητές στα σχολεία που μετείχαν στις εκδηλώσεις ενώ μοίρασε πλούσιο ενημερωτικό υλικό στους εκπαιδευτικούς και αναμνηστικό υλικό σε όλους τους μαθητές. Επιπλέον από το ΦΔΧΒ στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και οι: Γ. Ρουσινός, Π. Ρηγόγιαννης, Β. Γεροπούλου, Ν. Τοπουζίδης και Μ. Κουλούκη.

 

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της σύμβασης «Ενέργειες ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης (ημερίδες - συνέδρια)» του Υποέργου 1 «Πρόγραμμα για την Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας», της εγκεκριμένης Πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».           

DSC 2906         

ypourgeio