Εκτύπωση
Οκτ
16

Συμμετοχή στην διημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου –Στροφυλιάς με θέμα: «Καλές πρακτικές στη διαχείριση και παρακολούθηση προστατευόμενων περιοχών».

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού –Βουραϊκού συμμετείχε στη διημερίδα με θέμα «Καλές πρακτικές στη διαχείριση και παρακολούθηση προστατευόμενων περιοχών» που διεξήγαγε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2014.

            Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα, από εκπροσώπους Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Το Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού εκπροσώπησαν ο Γιώργος Ρουσινός (Δσασολόγος) και η Μαρία Καμηλάρη (Βιολόγος) ενώ από τη δεύτερη παρατέθηκε και ομιλία με θέμα «Προστατευόμενη Περιοχή Χελμού-Βουραϊκού: Εκπαίδευση, Έρευνα, Δικτύωση» όπου παρουσιάστηκαν μια σειρά δράσεων και επιτυχημένων συνεργασιών με υπηρεσίες όπως το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας –Ακράτας, το Σπήλαιο των Λιμνών αλλά και πρωτοβουλίες που έχουν οδηγήσει στην αναγνωρισιμότητα της Προστατευόμενης Περιοχής στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό μέσω της συμμετοχής του ΦΔΧΒ στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων υπό την αιγίδα της UNESCO.

            Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε εργασία πεδίου στο Δάσος της Στροφυλιάς όπου το επιστημονικό προσωπικό και το προσωπικό φύλαξης παρουσίασαν τον τρόπο χωρικής καταχώρησης και παρουσίασης των πληροφοριών στο Εθνικό Πάρκο ενώ πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση για την Προστατευόμενη Περιοχή στο Κέντρο Πληροφόρησης από το επιστημονικό προσωπικό του ΦΔΥΚΣ.

ypourgeio