Εκτύπωση
Ιουν
26

Συμμετοχή του Φ.Δ. Χελμού-Βουραϊκού σε ημερίδα του ΚΠΕ Κλειτορίας Ακράτας

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, συμμετείχε στην ημερίδα επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης κοινού που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, με θέμα «Ταξιδεύοντας στον ποταμό Κράθη... από το χθες στο σήμερα. Οικολογική, ιστορική και μυθολογική σημασία του ποταμού. Επιπτώσεις από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις - Προστασία και Διαχείριση», στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ακράτα. Η Ημερίδα απευθυνόταν στους κατοίκους του Δήμου Αιγιαλείας και της ευρύτερης περιοχής και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος δια βίου μάθησης.

          Το Φορέα Διαχείρισης εκπροσώπησαν ο κος Παναγιώτης Ρηγόγιαννης (Ειδικός δασικής Προστασίας) και η κα. Μαρία Καμηλάρη (Βιολόγος), η οποία πραγματοποίησε και ομιλία με θέμα «Οικολογικοί θησαυροί στον υγροβιότοπο του ποταμού Κράθι».

          Η ομιλία αφορούσε στην ευρύτερη στοχοθεσία της εκδήλωσης η οποία περιελάμβανε την ενημέρωση του κοινού για την τεράστια οικολογική αξία της περιοχής, την ανάδειξη της ανάγκης διαχείρισης του ποταμού και την αποτύπωση των αναγκαίων παρεμβάσεων που απαιτούνται, την γεωλογία, την πανίδα, τη χλωρίδα του ποταμού και την οικολογική αξία του, το θεσμικό πλαίσιο προστασίας του καθώς και το ρόλο του Φορέα Διαχείρισης Χελμού–Βουραϊκού στην προστασία και μελέτη του ποταμού.

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού διατηρεί στενή και μακρόχρονη συνεργασία με το ΚΠΕ Κλειτορίας–Ακράτας, και στέκεται πάντα αρωγός σε εκδηλώσεις που αποσκοπούν τόσο στην περιβαλλοντική εκπαίδευση όσο και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα οικολογίας, περιβαλλοντικής προστασίας και στήριξης της ανάπτυξης του οικοτουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

DSCN8795

DSCN8786

ypourgeio