Εκτύπωση
Απρ
23

7η Έκθεση Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού

Ο ΦΔ Χελμού-Βουραϊκού και ο ΦΔ Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς συμμετείχαν στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Active Trip, υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Απριλίου, στην αίθουσα ΑΙΓΛΗ του πολυχώρου VESO MARE στην Πάτρα.

Στα επίσημα εγκαίνια παρατέθηκε ομιλία από τον καθηγητή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γρηγόρη Ιατρού, Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού με θέμα «Βιοποικιλότητα και Οικοτουρισμός».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διατέθηκε πλούσιο ενημερωτικό υλικό ενώ ταυτόχρονα πληθώρα επισκεπτών ενημερώθηκαν από το προσωπικό των Φορέων Διαχείρισης σχετικά με τις δράσεις και τις προσπάθειες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, μελέτης της βιοποικιλότητας και ανάδειξης του φυσικού πλούτου των περιοχών.

Οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών έχουν ως βασική προτεραιότητα αφενός την προστασία του φυσικού πλούτου των περιοχών που διαχειρίζονται και αφετέρου την ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και πλούσιας βιοποικιλότητας των περιοχών αυτών ως μια μοναδική εναλλακτική μορφή τουρισμού και πόλο έλξης επισκεπτών.

IMG 8584

IMG 8612

ypourgeio