Εκτύπωση
Δεκ
18

Σεμινάριο με θέμα «Αρωματικά – Φαρμακευτικά Φυτά»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα, στις 14-15 Δεκεμβρίου, σεμινάριο με θέμα «Αρωματικά – Φαρμακευτικά Φυτά», που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, σε συνεργασία με το Ενδοπανεπιστημιακό Δίκτυο BIOFLORA και το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Το σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης ευαισθητοποίησης», της Πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού» του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.

 

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περισσότερα από 130 άτομα που προέρχονταν από παραγωγικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής, από ποικίλους επιστημονικούς κλάδους (Γεωπόνοι, Βιολόγοι, Χημικοί, Δασολόγοι) αλλά και φοιτητές συναφών αντικειμένων του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Παρατέθηκαν ομιλίες από τον Πρόεδρο του ΔΣ. του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού και Συντονιστή του Ενδο-Πανεπιστημιακού Δικτύου BIOFLORA Καθηγητή κ. Ιατρού, από καθηγητές των τμημάτων Βιολογίας (Επικ. Καθ, Μαργαρίτη Μ., Καθ. Τζανουδάκης Δ.) και Φαρμακευτικής (Επικ. Καθ. Λάμαρη Φ.) του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος (Επικ. Καθ. Καραναστάση Ε., Επικ. Καθ. Παπασωτηρόπουλος Β.), καθώς και από ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επεξεργασίας των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (κος Σαρδελής Σ-Agrotech A.E, κος Ντζάνης Η. ΑΝΘΗΡ Α.Β.Ε.Ε.). Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε σχετικά με τις διαδικασίες παραγωγής και πιστοποίησης των προϊόντων.

 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΑΝΘΗΡ Α.Β.Ε.Ε. στο Αγρίνιο, όπου παρουσιάστηκε η μεθοδολογία παραγωγής και επεξεργασίας των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

seminario patra

seminario patra 2

 

ypourgeio