Εκτύπωση

Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) κοινωφελούς χαρακτήρα, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο στη σύνθεση του οποίου διασφαλίζεται η εκπροσώπηση της Κεντρικής Διοίκησης (Υπουργεία), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων (Περιφέρεια, Δήμοι), των παραγωγικών τάξεων, των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και της Επιστημονικής Κοινότητας.

Το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιοέχει ορισθεί σύμφωνα με την απόφαση 451/26-01-2010 του ΥΠΕΚΑ (ΦΕΚ 47/11-02-2010, τεύχος ΥΟΔΔ) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Αποτελείται από:

τον Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου: Ιατρού Γρηγόριο του Αντωνίου, Καθηγητή Πανεπιστημίου, ως ειδικό επιστήμονα,

και τα μέλη:

1. Την Κουτρά Δήμητρα του Δημοσθένη, Βιολόγο, υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, Τμήματος Δ.Π.Φ. ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με αναπληρωτή τον Χρονόπουλο Γεώργιο του Νικολάου, Δασολόγο, Δασαρχείου Αιγίου.

2. Τον Bαγενά Αναστάσιο του Χρήστου, Γεωπόνο στη Δ/νσηΑγρ. Ανάπτυξης Αχαΐας, ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αναπληρωτή του τον Κοσμά Νικόλαο του Ηλία, Γεωπόνο στη Δ/νσηΑγρ. Ανάπτυξης Αχαΐας.

3. Την Αλεξανδροπούλου Ιωάννα του Σωκράτη, Χημικό με Β΄ Βαθμό, ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με αναπληρωτή τον Γουργιώτη Λουκά του Γεωργίου, Χωροτάκτη Ειδ. Επιστημ. Προσωπικό.

4. Τον Χρήστο Δημόπουλο του Δήμου (ΑΔΤ ΑΗ 209693), Δασάρχη Καλαβρύτων, ως εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Σμηλιωτόπουλο (ΑΔΤ ΑΗ 703225), Δασολόγο με Α΄β. Τμηματάρχη Σχεδιασμού Δασικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών.

5. Τον Θεόδωρο Νασιώτη του Κωνσταντίνου (ΑΔΤ N 544543),Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας,ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐαςμε αναπληρωτή τουτον Χρήστο Μπούνια του Κωνσταντίνου (ΑΔΤ ΑΗ 714777),Περιφερειακό Σύμβουλο Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

6. Τον Ανδρέα Καραχοντζίτη του Βασιλείου (ΑΔΤ ΑΗ 727251), Περιφερειακό Σύμβουλος Κορινθία, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας), με αναπληρωτή του τον ΠαναγιώτηΠαπαγιαννακόπουλο του Τρύφωνος(ΑΔΤ ΑΜ 334037), Γεωπόνος, ως εκπρόσωπος (αναπληρωματικό μέλος) της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας).

7. Τον Βασίλειο Χριστόπουλο του Γεωργίου (ΑΔΤΑΙ 695260),Αντιδήμαρχος, ως εκπρόσωπος του ΔήμουΑιγιαλείας,, με αναπληρωτή του τον Θεοφάνη Σταυρόπουλο του Προκόπη (ΑΔΤ Χ 307453), Αντιδήμαρχο.

8. Τον Νικόλαο Μαγκαφά του Μιλτιάδη (ΑΔΤ ΑΚ 335259),Δημοτικός Σύμβουλος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Καλαβρύτων, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Χουλιάρα του Γεωργίου (ΑΔΤ ΑΒ 761367), Αντιδήμαρχο.

9. Τον Σπυρίδων Σταματόπουλο του Παναγιώτη (ΑΔΤ Ν 469019), Δήμαρχο Σικυωνίων ως εκπρόσωπο του Δήμου Σικυωνίων, με αναπληρωτή του τον Παναγιώτη Φιακά του Ιωάννη (ΑΔΤ Ν 469222),Αντιδήμαρχος του Δήμου Σικυωνίων.

10. Τον Κανέλλη Γεώργιο του Νικολάου, εκπαιδευτικό, ως εκπρόσωπο των Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Οικ. Κίνηση Πάτρας) με αναπληρώτρια τη Νίκη Καρδακάρη (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία).

Η σύνθεση του Δοικητικού Συμβουλίου των Φορέων Διαχείρισης θα αλλάξει με το Ν. 4519/2018, άρθρο 5 και θα διοικούνται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

ypourgeio