Εκτύπωση

Κέντρο πληροφόρησης


Το σύνολο των υπηρεσιών του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του κτιρίου επί της οδού Άγιου Αλεξίου 35 στα Καλάβρυτα.

Στον πρώτο όροφο του κτιρίου βρίσκεται το ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ένας χώρος κατάλληλα εξοπλισμένος ώστε να γίνονται προβολές ή διαλέξεις/συζητήσεις ενημέρωσης με τους επισκέπτες και τους μαθητές. Υπάρχει επίσης έκθεση επισκέψιμη, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Η Έκθεση δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον» 2000-2006, Μέτρο 8.1 «Προστασία και Διαχείριση Βιοτόπων-Οικοτόπων-Προστασία Περιοχές Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους», με σκοπό την ανάδειξη του ορεινού όγκου Χελμού-Βουραϊκού.

Στο χώρο αυτό ενημερώνονται οι επισκέπτες για τη περιοχή, την ιστορία, τη γεωγραφία, την πανίδα, την χλωρίδα, τα σπάνια ή προστατευόμενα είδη, το νομικό καθεστώς προστασίας τους, τα πληθυσμιακά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της, τα μνημεία και τις φυσικές ομορφιές της, όπως και για τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με τη διαχείρισή της και την ορθολογική της ανάπτυξη.

Ο σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου Πληροφόρησης είναι η δημιουργία ενός δίαυλου επικοινωνίας για την άμεση και πλήρη πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων, επισκεπτών και των χρηστών του Εθνικού Πάρκου.

Συντάχθηκε από τον/την Super User. Posted in Φορέας Διαχείρισης

ypourgeio